Кремсупите се поднасят с хлебни кубчета (кротони), леко запечени.
Продукти:
1 глава карфиол
1-2 ч.л. масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 жълтък
сол на вкус
индийско орехче
черен пипер
Приготвяне:
Карфиолът се измива добре и се нарязва на ситно.
Вари се леко в подсолена вода, докато омекне, след което се пасира.
От брашното и прясното мляко се сварява сос бешамел, който се прибавя към пасирания карфиол, след което се разрежда с вода или предварително сварен зеленчуков бульон, докато се получи желаната гъстота.
Може да се разреди и с мляко.
Оставя се на котлона да ври и след като кипне се подправя с маслото,подправките и се застройва с яйцето, разбито в малко прясно мляко.
Филийката хляб се нарязва на кубчета и се запича леко, след което се слага в супата.
Чудна супа! Поздрави!
ОтговорИзтриване