Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

вторник, 2 декември 2014 г.

Лесна крем-супа от карфиол



Лесна за приготвяне и необикновена на вкус.

Кремсупите се поднасят с хлебни кубчета (кротони), леко запечени.


Продукти:

  • 1 глава  карфиол
  • 1-2 ч.л. масло
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 жълтък
  • сол на вкус
  • индийско орехче
  • черен пипер


Приготвяне:

  1. Карфиолът се измива добре и се нарязва на ситно. 
  2. Вари се леко в подсолена вода, докато омекне, след което се пасира. 
  3. От брашното и прясното мляко се сварява сос бешамел, който се прибавя към пасирания карфиол, след което се разрежда с вода или предварително сварен зеленчуков бульон, докато се получи желаната гъстота. 
  4. Може да се разреди и с мляко. 
  5. Оставя се на котлона да ври и след като кипне се подправя с маслото,подправките и се застройва с яйцето, разбито в малко прясно мляко.
  6. Филийката хляб се нарязва на кубчета и се запича леко, след което се слага в супата.

1 коментар:

Popular Receipes