Лесна за приготвяне и необикновена на вкус.
Кремсупите се поднасят с хлебни кубчета (кротони), леко запечени.
Продукти:
- 1 глава карфиол
- 1-2 ч.л. масло
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 жълтък
- сол на вкус
- индийско орехче
- черен пипер
Приготвяне:
- Карфиолът се измива добре и се нарязва на ситно.
- Вари се леко в подсолена вода, докато омекне, след което се пасира.
- От брашното и прясното мляко се сварява сос бешамел, който се прибавя към пасирания карфиол, след което се разрежда с вода или предварително сварен зеленчуков бульон, докато се получи желаната гъстота.
- Може да се разреди и с мляко.
- Оставя се на котлона да ври и след като кипне се подправя с маслото,подправките и се застройва с яйцето, разбито в малко прясно мляко.
- Филийката хляб се нарязва на кубчета и се запича леко, след което се слага в супата.
Чудна супа! Поздрави!
ОтговорИзтриване