Продукти:
за тава d= 30 см.
За тестото:
250 гр. пресято брашно
125 мл. вода
9 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1-2 с.л. олио или зехтин
За гарниране:
3-4 с.л. смлени домати /консерва/,разбъркани с щипка сол,захар,малко босилек
около 40-50 гр. краве сирене,натрошено
1/2 парче наденица с подправки,нарязана на малки кубчета
1 разбито яйце
1 малка гл. салатен червен лук,нарязан на тънки филийки
черен пипер-млян
чубрица
150-200 гр. настърган кашкавал
Приготвяне:
Първо се замесва тесто,по обичайния начин,на ръце или както в моя случай в хлебопекарната на програма тесто.Като първо се слагат течните съставки /маята се разтваря във водата,но може и отгоре върху брашното пак се получава (или мляко)/ и накрая сухите съставки.След,като програмата приключи се взима тавата в която ще се пече и се намаслява добре,тестото се раздърпва в кръг/като мекица/и се слага в тавата,намазва се
с доматите,после сиренето,наденица,яйцето,лука,ч. пипер,
чубрицата,кашкавала.
Пече се в максимално загрята фурна за 15-20 мин. или докато стане златиста на цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар