Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 1 май 2017 г.

Баница със спанак и сирене с готови кори







Продукти:


  • 500 гр. точени кори
  • 350 гр. сирене
  • 200 гр. спанак
  • 1/2 ч.ч. олио + 75 г масло 

  • Млечна смес:
  • /Сместа не трябва да е рядка,а по скоро с консистенцията на боза/

  • 250 г кисело мляко
  • 4 бр. яйца
  • 8 с.л. брашно
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. равна сол
  • 1/2 ч.л. сода
  • 125 мл прясно мляко /може и по-малко/


*Може и да се смесят сиренето,спанака и млечната смес. 




Приготвяне:


  1. Олиото и маслото се разбъркват на котлона в канче така, че да се получи хомогенна смес. 
  2. Всички продукти за млечната смес се разбъркват в купа така, че да се получи хомогенна смес.
  3. Баницата се реди - взима се една кора и с лъжица се поръсва небрежно отгоре с млечната смес, а след това и с разтопената мазнина от олио и масло. Слага се върху него друг лист, който пак се поръсва с млечната смес и мазнина, но тук се добавя върху тях и малко сирене и спанак (нарязан).
  4. Двете кори лист се навиват на руло (фитил) и се слагат в тавичка намазана с олио, като фитилчето се навива на охлювче в средата на тавичката. 
  5. Така продължава реденето ,докато не се запълни тавата.
  6. Добре е баницата така да се реди, че да е по-рехава, т.е. да не са много плътно корите ,защото бухва докато се пече.
  7. Вече наредена баницата се залива с млечната смес отгоре - но много умерено. 
  8. Оставя се за 10-15 минути и след това се пече в загрята фурна на 180 С на горен и долен реотан.
  9. Щом се зачерви баницата е готова. 
  10. Изважда се и още топла, върху нея се слага кърпа и поръсва с вода да се задуши за да остане мека /по желание/.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар