Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 25 септември 2017 г.

Пица с луканка,гъби и кашкавал



Продукти:

за тестото:
1 и 1/2 ч.ч. пресято брашно
2 щипки сол
1 ч.л. захар
2 ч.л. суха мая
3/4 ч.ч. вода
4 с.л. олио

за основата:
1 средно голям обелен и 
нарязан на ситно червен домат
сол на вкус
подправки по желание
1-2 ск. чесън
олио

за гарниране:
колбас /по избор:шунка,луканка,наденица/ 
гъби
чушка
кашкавал
черен пипер
чубрица
босилек


Приготвяне:

Замесвам тестото в хлебопекарната,за 10 мин.,като първо слагам течните,а отгоре сухите съставки,спирам и оставям да втаса за 30 мин.
За основата:домата,подправките,чесъна и 1-2 лъжици олио слагам в купа и пускам на МАХ за 3-4 мин.,в микровълновата,покрито с капак,а може и на котлона,докато се сгъсти.
Продуктите за гарниране се нарязват на малки парченца.
В намазнена тава разстилам тестото,без да го премесвам,намазвам със соса,отгоре слагам колбас,гъби,чушка,подправки,кашкавал.
Фурната загрявам предварително на около 220-240*С и пека около 20-25 мин. или,докато стане златиста.
Готовата пица поръсвам с накъсан пресен босилек.



*Ако ви остане пица от предния ден,може да я претоплите в микровълновата-като я сложите в чиния с кухненска хартия отдолу /за да не се отвърне от парата/ и похлупите с капак,пускате на МАХ за около 1/2 до 1 мин.













http://www.russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=116984

Няма коментари:

Публикуване на коментар