Много лесно и вкусно ястие.
Продукти:
- 500 гр. обелени картофи
- 500 гр. червени домати
- 4-5 с. л. брашно
- 4-5 с. л. олио
- 4 яйца
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 връзка магданоз или копър
чубрица на вкус
черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се нарязват на филийки и леко се запържват в сгорещено олио.
Доматите се нарязват на филийки, овалват се в брашното и също се запържват.
След това се нареждат в тавичка ред картофи, ред домати.
Подправят се с подправките и се заливат с останалата мазнина и с разбитите мляко и яйца.
Пече се в предварително загрята фурна до зачервяване.
Готовата мусака се поднася със свежа салата според сезона.
За първи път чувам за тази мусака, а уж предците ми са от този край, по-точно между София и Самоков. Ще я приготвя, звучи много вкусно. Картофите наистина са типични за района, интересно ще ми е да разбера източника?
ОтговорИзтриване