Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 28 септември 2017 г.

Самоковска мусака


Много лесно и вкусно ястие.


Продукти:

  • 500 гр. обелени картофи
  • 500 гр. червени домати
  • 4-5 с. л. брашно
  • 4-5 с. л. олио
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 връзка магданоз или копър
1 ч. л. вегета /може и без/
чубрица на вкус

черен пипер
сол на вкус



Приготвяне:

Картофите се нарязват на филийки и леко се запържват в сгорещено олио.
Доматите се нарязват на филийки, овалват се в брашното и също се запържват. 
След това се нареждат в тавичка ред картофи, ред домати.
Подправят се с подправките и се заливат с останалата мазнина и с разбитите мляко и яйца. 
Пече се в предварително загрята фурна до зачервяване. 
Готовата мусака се поднася със свежа салата според сезона.













1 коментар:

  1. За първи път чувам за тази мусака, а уж предците ми са от този край, по-точно между София и Самоков. Ще я приготвя, звучи много вкусно. Картофите наистина са типични за района, интересно ще ми е да разбера източника?

    ОтговорИзтриване