Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 9 октомври 2017 г.

Панирано пилешко в лимонов сос



Продукти:

400-500 грама пилешко филе
олио за пържене
ориз за гарнитура

За маринатата:

2-3 с.л. соев сос
1 щипка смлян бял пипер /може и черен/
1 щипка захар

За панировката:

1 яйце
1 пълна с.л. царевично нишесте /20-25 гр./
1/4 ч.л. бакпулвер
щипка сол

За соса:

1 лимон 
2 с.л. лимонов сок
1/2 куб. пилешки бульон
1 с.л. захар
сол на вкус
1 с.л. пшенично нишесте
1 капка жълта готварска боя

Приготвяне:

Нарязваме на еднакви късчета пилешкото месо.Поставяме го в купа,смесваме с маринатата.
Оставяме да престои за половин час.Приготвяме панировката.В друга купа смесваме всички съставки,прехвърляме маринованото месо.Разбъркваме добре.В тиган със сгорещена мазнина запържваме за няколко минути пилешките късчета.Отцеждаме добре от мазнината.
Приготвяме соса.Почистваме 1/3 лимон от кората,накълцваме го на дребно.Прехвърляме го към пилешкия бульон ,разтворен в 200 мл. вода.Добавяме нишестето,захарта и лимоновия сок,в който сме разтворили жълтата боя.Сгорещяваме получилия се сос в тигана,където сме
запържили месото.След като започне да се сгъстява,прибавяме месото.Разбъркваме и поднасяме ястието,гарнирано с ориз.






изт.-Звездев


Няма коментари:

Публикуване на коментар