Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 6 януари 2018 г.

Шаран с лук,домати и кисели краставички на фурна



Продукти: 1 шаран 2 глави лук 1 праз лук 1 морков 1 буркан домати 2-3 кисели краставички маслини наситнени орехови ядки олио сол, черен пипер и други подправки на вкус дафинов лист магданоз целина резени лимон


Приготвяне: Почистената риба се поръсва със сол и се оставя на студено за около час, а може и за една нощ. Лука се нарязва на полукръгчета,праза на кръгчета, моркова настърган и се задушава за около 5-10 минути в олио,посолява се на вкус. Прибавят се доматите,подправките.Оставя се още 5 мин. и се маха от котлона. Към лука и доматите се прибавят нарязани на кръгчета краставички,обезкостените маслини,орехи и зелените подправки наситно нарязани. Шарана се пълни,останалата плънка (може и няколко резена лимон)се разпределя отстраните.Ако има нужда се полива с малко олио,може да се поръси с черен пипер. Пече се на 200-240 градуса до готовност,докато течността се изпари,след това се подреждат резени лимон.По време на печенето не! доливам вода,доматите са консервирани и няма нужда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар