Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
неделя, 11 февруари 2018 г.
Усукани гевреци с шунка и кашкавал
Продукти за около 12 броя:
500 гр. бяло брашно,200 мл. хладко прясно мляко,1-2 с.л. масло или олио разтопено,30 гр. прясна мая,1 ч.л. захар,1 яйце,90 гр. меко краве масло,1 ч.л. сол,150 гр. настъргана шунка,250 гр. настъргано сирене/кашкавал (ако използвате и двете,то трябва да е 250 гр. общо),по желание 2 с.л. мащерка,жълтък с малко прясно мляко или вода за намазване,сусам по желание за поръсване.
Приготвяне:
Маята се слага в купа със захарта и 2-3 с.л. от брашното,половината мляко,разбърква се и се оставя да шупне.В друга купа се пресява брашното,прибавя се останалото мляко,солта,яйцето,шупналата мая и маслото/олио.Меси се около 10 минути гладко,меко и нелепнещо тесто.Покрива се и се оставя около 40 мин. да втаса.Тестото се дели на две части.Всяка се разточва на правоъгълник,намазва се с масло,шунка,сирене/кашкавал и се прегъва,разточва и нарязва на ленти.Всяка се прави на спирала/усуква се и се притиска в края,нареждат се на хартия за печене в тава,с другата част от тестото се прави същото.Втасва около 20-30 мин.,намазва се с жълтък.Пече се в предварително загрята фурна на 180 до 200*С около 20-25 мин. или до златисто.Охлаждат се на решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар