Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 16 февруари 2018 г.

Тулумби

Тулумбички,както някои ги наричат Тиквени опашки,са сиропиран десерт от парено тесто.Предлагам Ви изпитана рецепта за тези Тулумби от Сборника с рецепти за заведенията за обществено хранене.
Продукти за 100 броя: 250 грама брашно,50 грама краве масло или олио,200 грама яйца без черупките,20 грама захар,1 грам сол,450 грама вода,захарен сироп-500 грама,ванилия за сиропа-0,2 грама.За пържене-200 грама олио. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Приготвяне:Водата с мазнината,захарта и солта се загряват до кипване.Прибавя се брашното при непрекъснато бъркане до получаване на гладки тесто,което се изсипва в тава,за да изстине до 50-60*С.След това към него се прибавят яйцата,като сместа постоянно се разбърква (с миксер,с шпатула). От приготвеното тесто се шприцоват тулумбите в мазнината,загрята до температура 160-170*С,като се изпържват до златистожълт цвят.Изпържените охладени тулумби се заливат с предварително приготвения сироп. Добив:1200. Захарен сироп Продукти:600 грама захар,500 грама вода,1 грам лимонена киселина или резенче лимон,ванилия Приготвяне:Захарта и водата се нагряват при непрекъснато разбъркване да кипнат,без сиропът да променя цвета и вкуса си.След стопяване на захарта нагряването се прекратява.Прибавя се киселината и сиропът се използва за сиропиране в студено или топло състояние. Но може и 1:1 в такъв случай ще са необходими-550 грама захар,550 грама вода,100 грама глюкоза (глюкозата се прибавя след завиране на водата със захарта) *Аз приготвих тулумбите и захарния сироп на половина.Получиха се 50 тулумбички на брой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар