Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 20 март 2018 г.

Свинско с праз и ориз на фурна



Продукти:

около 400-500 грама свинско месо от бут
1 ч.ч. ориз
1 пръчка праз лук или глава лук
олио
черен пипер
сол на вкус
магданоз за поръсване
4-5 ч.ч. вода


Приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и се слага с водата (5 ч.ч.,защото водата извира (попринцип съотношението на ориз и вода е 1:3,но аз го права 1:4 и става чудесен,не е толкова сух).Кипва за 15-20 мин.,слага се сол на вкус и се разбърква.В олио се запържва нарязания праз,слага се щипка сол,после ориза,който се пържи до прозрачност 1-2 мин. и се маха от котлона.В тава в,която ще се пече се сипва праза и ориза,нареждат се хапките свинско и се сипват 4 ч.ч. от бульона,
поръсва се с черен пипер и се пече в предварително загрята фурна на 180*С до златисто или поемане на течността.След,като се изпече се поръсва със ситно нарязан магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар