Продукти:
вода-250 мл., топла
олио-100 мл.
сол-1 ч.л.
захар-1 с.л.
прясна мая-25 гр. или суха- 8 гр.
брашно-500 гр.
Още:
майонеза за намазване
масло-60-70 гр.
плънка -по желание
Приготвяне:
В купа се слага водата, маята, захарта, брашното със сол и олиото.
Замесва се меко тесто.Без да втасва се разделя на еднакви топчета.Всяко се разточва в елипсовидна, тънка 0, 2 мм. форма.Навива се на руло и се слагат в тава с хартия за печене леко намазнена.Отгоре се слага стреч фолио и втасват за 1 час.После се намазват с помощта на четка , със майонезата.Слагат се в студена фурна и се включват на 200 градуса.Пекат се до златист цвят.Малко преди да станат готови , се загрява маслото за кратко , до поява на балонче.Когато се извадят питките, всяка се полива с 1-2 с.л. от маслото.След това се охлаждат на решетка.
*След разточване по желание се слага плънка по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар