Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 29 април 2022 г.

Дърпана баница със сирене

 



Продукти:За тава 32 см.

Тесто:

200 мл. топла вода

350 гр. брашно

1 с.л. олио

1 ч.л. оцет

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар


Плънка:

350 гр. сирене 

1-2 с.л. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб

1 яйце

Допълнително: олио и разтопено масло за тестото 

Хартия за печене


Приготвяне: 

Тестото се замесва на ръка или в пекарната на програма тесто- 15 минути или до гладко и еластично тесто. 

Разделя се на четири топки и се оставят в мазнината да се отпуснат за около 40-50 минути.

После се разтеглят тънки кори на памучна покривка,краищата се махат ( правят се на топка за друга кора) и се поръсва с мазнина и плънка навсякъде. 

Плънката се приготвя, като яйцето се разбива ,прибавя се киселото мляко и сода и натрошеното сирене ( може и без млякото и содата,  но в случая се слага не 1 ,а 2 яйца в плънката). 

С помощта на покривката се навива на руло и после на охлюв и се подрежда в тава с хартия за печене. Следващите се нареждат покрай него,отгоре се намазва с мазнина.

Пече се в загрята фурна на 180*С около 35 минути.























Няма коментари:

Публикуване на коментар