Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 31 юли 2018 г.

Тирамису по оригинална италианска рецепта




Продукти:

бишкоти- 300-400 грама
кафе-150-200 мл., сварено
захар- 2 с.л., за кафето
ром-1/2 ч.л., или ликьор
какао за поръсване
маскарпоне- 500 гр.
захар-120 гр.
яйца-6 бр.
сол- 1 щипка



Приготвяне:

Първо се приготвя крем, като яйцата се разделят на белтъци и жълтъци в отделни купи.Белтъците и солта се разбиват с половината захар на сняг, а жълтъците с другата половина от захарта.Към жълтъците се прибавя рома, маскарпонето и се разбърква добре /без миксер/.Малко по малко се добавят разбитите белтъци.Разбърква се.В правоъгълна тавичка се слага малко крем, бишкотите се нареждат, като предварително се топват за кратко в кафето.Върху тях се слага крем и се поръсва с какао.След това се повтаря, натопени в кафето бишкоти, крем, какао, натопени бишкоти, крем и т.н. Завършва се с крема и се поръсва обилно с какаото отгоре.Слага се стреч фолио и се прибира се в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ.

* Може да се нареди в чашки или друго по избор.



Източник











Няма коментари:

Публикуване на коментар