Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 15 август 2018 г.

Сироп от горски къпини




Продукти:
къпини- 1, 420 кг., горски
захар- 1, 500 кг.
лимонена киселина- 1 1/2 ч.л.


Приготвяне:
Къпините се почистват и минават през сокоизстисквачка.
Ако има нужда и през двойна марля.
Полученият сок /в моя случай 1 литър/ се слага в тенджера с незалепващо покритие на котлона, засича се около 5-10 минути след завиране, после се прибавя 1 кг и половина захар.
Вари се, докато капка, пусната в чаша вода, падне на дъното и при леко разбъркване трябва да се разтвори.
Преди да се махне от котлона /около 2-3 минути/ се прибавя лимонената киселина.
След това още горещ се насипва в бутилки.
Съхранява се на сухо и тъмно място.

На 1 литър чист плодов сок се слага 1,500 кг. захар и 1,5 ч.л. лимонена киселина.

* По желание може да се завари 5 минути за капачката - за сигурност.

Получения сироп може да се използва при направата на домашна лимонада,като се разрежда с обикновена или газирана вода и кубчета лед,също и като топинг за сладолед и др.






Няма коментари:

Публикуване на коментар