Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
вторник, 13 ноември 2018 г.
Кексът с червено вино на прабаба
Продукти:
яйца-2 бр.
червено вино-1 ч.ч.
захар-1 ч.ч.
олио-1/2 ч.ч.
орехи-1 ч.ч.
брашно-3 ч.ч.
конфитюр-3 с.л.,по избор
сода за хляб-1 ч.л.
кисело мляко-1 с.л.
ванилия на прах-1 бр.
какао-1 ч.л.,по желание
Яйцата се разбиват,прибавя се червеното вино, после захарта.Разбърква се до разтопяване на захарта, с дървена лъжица или тел за разбиване.Добавят се накълцани орехи,олиото,конфитюра и разтворената сода с кисело мляко.Прибавя се постепенно брашното и ванилиите.По желание може да се сложи 1 ч.л. какао на прах.Разбърква се добре,за да няма бучки брашно.Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава /или с хартия за печене/.Пече се в загрята фурна на 180 градуса,до суха клечка,нетрябва да полепва тесто.След изпичане се оставя да се охлади и се нарязва на парчета.По желание се поръсва с пудра захар.
* За приготвянето на кекса не е необходим миксер.
Правила съм кекс с червено вино, но този май е по-различен...Записвам си непременно рецептата.
ОтговорИзтриванеМного е вкусен,опитай! :)
Изтриване