Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
понеделник, 1 октомври 2018 г.
Домашен кетчуп с лук и подправки
Продукти:
домати- 4 кг.
захар- 3/4 ч.ч.
лук- 8 глави
оцет- 1 к.ч.
сол- 2 с.л.
канела- 1 ч.л., по желание
черен пипер-1 ч.л., смлян
индийско орехче- 1/4 ч.л.
кимион- 1 ч.л., смлян
Приготвяне:
Доматите се измиват и минават през машинка ,която отделя семките и люспите.
Лукът се почиства и измива,настъргва се на ренде.
Доматеният сок,лукът,солта и оцета се варят около 1 час на умерен огън.
След като изстине се пасира.
Отново се слага на огъня и се добавят останалите подправки, вари се до сгъстяване.
Насипва се в стъклени бутилки и се стерилизира 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар