Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
неделя, 12 май 2019 г.
Суров шоколад с два вида масло
Продукти:
Какаово масло- 50 гр
Кокосово масло -1 с.л
Какао на прах -5 с.л,
Брашно от рожков -2 с.л
Пудра захар -2-3 с.л, или мед
Допълнително за поръсване, по избор:
Корнфлейкс
Нескафе на гранули
Кокосови стърготини
Лешници
Бадеми
Сушени плодове по избор
Бисквити
Щипка сол
Приготвяне:
В по голям съд се налива гореща вода , отгоре се поставя по малка стъклена купа. Кокосовото и какаовото масло се поставят в купата и се разбъркват докато се разтопят, ако се мери с термометър трябва да е около 40-45 С*. Прибавят се пресятите какао, брашно от рожков и пудра захар на вкус, може и мед. Разбърква се добре да няма бучки, до гладка и лъскава смес, температура около 28-30 С* . След това се излива във силиконови или поликарбонатни форми. Отгоре по желание се поръсват с изброените по горе съставки по избор. Прибират се във фризера за 10-15 минути. После се изваждат от формите внимателно, съхраняват се в хладилник, покрити.
Ехааа!
ОтговорИзтриване