Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
понеделник, 17 юни 2019 г.
Шоколадова торта с лек крем и банани
За блата:
яйца-2 бр.
брашно-3 к.ч.
олио-1/2 к.ч.
ванилия-1 бр., есенция
какао-1-2 с.л.
захар-1 к.ч.
сметана-1 к.ч., течна сладкарска
орехи-1 к.ч.
сода за хляб-1 ч.л.
За крема:
заквасена сметана-200 гр.
банани-1 бр.
пудра захар-1/2 к.ч.
За гарниране:
орехи-1 к.ч., смлени
Глазура:
сметана-100 мл., течна сладкарска
черен шоколад-100 гр.
Приготвяне:
В купа се слагат яйцата и захарта, след това брашното, захарта, олиото.Добавя се сметаната, содата, ванилията и какаото.Разбива се с миксер, после се прибавят предварително смлените орехи.Сместа се пече в малка тава /около 20 см./ с хартия за печене.Пече се на 170-180 градуса около 30 минути или до суха клечка.
След това се охлажда и разрязва на две части.В подходяща форма се поставя единия блат, поставя се крем от предварително разбърканите сметана, пудра захар и нарязан банан на малки парченца, отгоре другия блат.Накрая се прави глазура, като първо шоколада се нарязва на ситно и поставя в купа, след това сметаната се загрява на котлона в касерола.Преди да заври се отстранява от котлона и се залива нарязания шоколад.Разбърква се до гладкост и се излива върху тортата.Гарнира се със смлените орехи.
Сочна и неусноима:)
ОтговорИзтриване