Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 1 април 2021 г.

Салата "Цезар" с хрупкаво пиле и домашен сос

Салата "Цезар" с хрупкаво пиле и домашен сос

 

Продукти:


салата Айсберг

сухари 

пармезан


за хапките:

около 200 гр. пилешко филе

корнфлейкс за овалване

1 яйце

брашно за овалване

сол на вкус

черен пипер 

олио за пържене


за соса:

150 мл. олио

1 яйце

аншоа по желание

1 лъжица горчица

лимонов сок на вкус

лимонова кора по желание

2-3 супени лъжици пармезан

черен пипер

сол на вкус



Приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на хапки и се панира първо в брашно,после в яйце смесено с черен пипер и сол на вкус и накрая се оваля в натрошен корнфлейкс. Пържи се в загрятото олио в незалепващ тиган до златисто.

За соса,в каната на пасатора се слага олиото,яйцето,сол и черен пипер,горчицата,аншоата,лимоновия сок и кора,пармезана,Пасатора се поставя на дъното и се включва ,като се задържа  за 2 до 3 секунди и бавно се изтегля нагоре докато се сгъсти.Ако има нужда се прибавя още лимонов сок и сол на вкус.

При сервирането в чиния се слага от салатата ,която се нарязва на кубчета,полива се със соса,начупват се сухари и отгоре се подреждат нарязаните пилешки хапки.Накрая се поръсва с пармезан.




Няма коментари:

Публикуване на коментар