Салата "Цезар" с хрупкаво пиле и домашен сос |
Продукти:
салата Айсберг
сухари
пармезан
за хапките:
около 200 гр. пилешко филе
корнфлейкс за овалване
1 яйце
брашно за овалване
сол на вкус
черен пипер
олио за пържене
за соса:
150 мл. олио
1 яйце
аншоа по желание
1 лъжица горчица
лимонов сок на вкус
лимонова кора по желание
2-3 супени лъжици пармезан
черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се панира първо в брашно,после в яйце смесено с черен пипер и сол на вкус и накрая се оваля в натрошен корнфлейкс. Пържи се в загрятото олио в незалепващ тиган до златисто.
За соса,в каната на пасатора се слага олиото,яйцето,сол и черен пипер,горчицата,аншоата,лимоновия сок и кора,пармезана,Пасатора се поставя на дъното и се включва ,като се задържа за 2 до 3 секунди и бавно се изтегля нагоре докато се сгъсти.Ако има нужда се прибавя още лимонов сок и сол на вкус.
При сервирането в чиния се слага от салатата ,която се нарязва на кубчета,полива се със соса,начупват се сухари и отгоре се подреждат нарязаните пилешки хапки.Накрая се поръсва с пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар