Продукти:
2 яйца
100 гр. захар
145 гр. моркови,настъргани на ситно
130 гр. брашно
70 гр. олио
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1/2 пак. ванилова захар
Заливка:
65 гр. прясно мляко
25 гр. захар
1 и 1/2 с.л. какао на д-р Йоткер
1/2 с.л. натурално царевично нишесте
25 гр. краве масло
Приготвяне:
В купа се слагат захарта,ваниловата захар,бакпулвера и брашното,към тях се прибавя предварително приготвената смес от настърганите моркови,разбити яйца,олио и щипката сол.
Разбърква се внимателно,за да се смесят всички съставки и се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.
Пече се в загрята фурна на 170-175*С до готовност ,като се проверява с дървено шишче /трябва да излезе сухо/.
След ,като се изпече се изчаква леко да се охлади и тогава се изважда от формата.
Прави се заливка ,като всичко се слага в касерола и се разбърква непрекъснато до леко сгъстяване около 1-2 минути,колкото да се затопли.
Кексът се залива с приготвения сос и по желание се поръсва с кокос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар