Блат
яйца-3 бр.
захар-100 гр.
брашно-65 гр.
какао-25 гр.+1/2 с.л.
ванилена захар-1/2 пак.
Сироп
вода-100 мл.
захар-50 гр.
ром-1 бр.,есенция
Крем за тортата
пудинг на Йоткер-1 бр.,ванилия
прясно мляко-500 мл.
захар-3 с.л.
краве масло-1 с.л.
сладкарска сметана-150 мл.
желатин на Йоткер-1 бр.
вода-3 с.л.
Крем карамел
яйца-3 бр.
захар-125 гр.
прясно мляко-500 мл.
ванилия-1 бр.,есенция
кроасани-2 бр.,с вкус брюле
захар-50 гр.,за карамела
вода-1 с.л.,за карамела
Глазура
кокосово масло-60 гр.
био лешников крем-1 с.л.
какао на Йоткер-1 с.л.
прясно мляко-3 с.л.
Приготвяне:
За блатовете,яйцата и захарта се разбиват.Прибавя се брашното,какаото,бакпулвера,ванилената захар.Разбива се добре и се пече във форма за торта средна по големина на хартия за печене,на 180*С за 20 минути.Разделя се на два блата след охлаждане.
Сироп,всичко се кипва в касерола за 2-3 минути.
Крема за тортата,приготвя се пудинга според указанията на пакета,леко се охлажда и прибавя маслото.След като се изстине напълно се разбива да няма бучки и се прибавя предварително разбитата сметана и разтворен желатин.
За крем карамела,яйцата и захарта се разбиват ,прибавя се млякото и есенцията.В подходяща тавичка се прави карамела,след това се нарежда кроасана на филии и се залива с млечната смес.Пече се на 180*С за 30 минути.Оставя се да изстине напълно.
Глазурата,се прави като всичко се слага в касерола и се загрява до разтопяване,леко се охлажда.
Сглобяване,във форма за торта се слага първо блат,сиропира се,слага се част от крема за торта,крем карамела,крема за торта,блат,сироп и останалия крем за торта на тънък слой.Залива се с глазурата и се прибира да стегне в хладилник.Украсата е по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар