Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 28 април 2022 г.

Еклерова торта с пудинг крем и шоколад

 




Продукти:

Еклери:

2/3 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. олио

1 щипка сол

1 щипка захар

1/2 ч.ч. вода

2 яйца


Крем за еклерите:

330 мл. прясно мляко

70 гр. захар

1 яйце

2 и 1/4 с.л. брашно

3 ванилии

1-2 с.л. масло


Блат:

3 яйца

100 гр. захар

65 гр. брашно

25 гр. какао

1/2 пак. бакпулвер

1 ванилия


Сироп:

100 мл. вода

50 гр. захар

есенция - ром


Още:

Крем пудинг Ванилия на д-р Йоткер

1 кутийка сладкарска течна сметана

1 пак. желатин,разтворен според указанията


Приготвяне:


За еклерите,водата,солта,захарта и олиото се кипват на котлона.При непрекъснато разбъркване се прибавя брашното,докато се получи топка тесто.Маха се от котлона и леко се охлажда ,прибавят се яйцата до пълното им усвояване в тестото.

Със супена лъжица върху хартия за печене се избутва от тестото,ако има остри връхчета тесто се заглаждат с намокрена ръка,за да не изгорят при печене.

Пекат се в загрята фурна на 240*С около 30-35 минути.

За крема,част от млякото+захарта се слагат на котлона.Като заври се прибавя на тънка струя смес от останалота мляко,яйце и брашно.Вари се до сгъстяване.Леко се охлажда и се прибавя маслото и ванилията.

За блата,яйцата и захарта се разбиват до получаване на пухкав крем.Прибавят се останалите съставки.Пече се в загрята фурна на хартия за печене в тава с диаметър 24 см. на 160-170*С -25 минути.После се разделя на две части.

За крема пудинг,приготвя се според указанията с 500 мл. прясно мляко,охлажда се и се смесва с разбитата сметана и се прибавя желатина.Разбива се за около минута.


Сглобяване на тортата:

Във форма за торта се реди: блат,сироп,крем,еклери с крем,крем,блат,сироп и крем.След което стяга в хладилник.

После се прави заливка от равни количества шоколад и сметана за готвене.











Няма коментари:

Публикуване на коментар