Продукти:
250 грама обикновена леща
1 глава лук
1 морков
3-4 с.л. олио
250 мл. домати от консерва
Щипка чубрица
1 с.л. нарязана целина
1 с.л. нарязан магданоз
1 малка глава пресен чесън
Щипка червен пипер
1 1/2 ч.л. сол
1,500 л. вода
В тенджера се слага почистена и измита лещата и се долива водата. Прибавя се нарязания морков и лук,олиото. Вари се до омекване на лещата на умерен огън, около 30 минути.
После се прибавят доматите, оставя се още 10 минути. Накрая се прибавят солта,чубрицата,червения пипер, магданоз, целина и чесън нарязан на ситно.
Така за още 1-2 минути и се сваля от котлона.
При сервиране се добавя малко винен оцет на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар