Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 25 май 2023 г.

Леща по манастирски

 


Продукти:

250 грама обикновена леща

1 глава лук

1 морков

3-4 с.л. олио 

250 мл. домати от консерва 

Щипка чубрица 

1 с.л. нарязана целина 

1 с.л. нарязан магданоз 

1 малка глава пресен чесън

Щипка червен пипер 

1 1/2 ч.л. сол

1,500 л. вода


В тенджера се слага почистена и измита лещата и се долива водата. Прибавя се нарязания морков и лук,олиото. Вари се до омекване на лещата на умерен огън, около 30 минути. 

После се прибавят доматите, оставя се още 10 минути. Накрая се прибавят солта,чубрицата,червения пипер, магданоз, целина и чесън нарязан на ситно. 

Така за още 1-2 минути и се сваля от котлона.

При сервиране се добавя малко винен оцет на вкус.





Няма коментари:

Публикуване на коментар