Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 12 май 2023 г.

Домашен дюнер с пилешко




Продукти:

3 обезкостени пилешки пържоли от бутче,без кожата
Подправка за барбекю 
Червен пипер
Черен пипер 
Олио 

За соса:
1/2 кофичка кисело мляко
1 малък сварен и изстуден картоф
Сол на вкус
Няколко скилидки пресован чесън 
1 кутийка майонеза 

Гарниране:
Нарязани червени домати и краставици
Червен лук на лунички нарязан 
Пържени картофи 

Още:

Домашни питки за дюнер ,линк към рецептата


Приготвяне:


Месото се нарязва на малки късчета и слага в купа, прибавя се малко олио и подправка за барбекю и се разбърква. Пържи се на умерен огън и към края се добавя черен и червен пипер. Пържи се до златисто.
Всичко за соса се слага в купа и се пасира ,охлажда се в хладилник. 
Върху питка се слага малко сос,от месото,пържени картофи, резени домати и краставица,червен лук и се навива на руло,може да се завие с хартия за печене. Отгоре се слага от соса по желание. 


















1 коментар: