Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 2 април 2013 г.

Постни сарми с кисело зеле и ориз

Продукти:

1 кисела зелка (почистена от твърдата част)

2 глави лук
2 моркова
1/2 ч.ч. олио
200 гр. ориз
сол
черен пипер
чубрица
зелев сок (вода)

Приготвяне:


Лука и моркова се запържва в олиото,прибавя се ориза и малко зелев сок (вода) и се задушава.

Слага се сол (като се внимава ,защото зелевия сок е солен),черен пипер,чубрица.Сваля се от огъня.Със сместа се пълнят зелевите листа,плътно се нареждат в тенджера,на която дъното е
постлано със зелев лист.Сармите се заливат със сок от кисело зеле (ако е много кисел се разрежда с малко вода),притискат се с чиния и се варят 1 час на тих огън.