Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 2 април 2013 г.

Шоколадова баклава

Продукти:

1 пакет кори за баница


За корите:

газирана вода

За плънката:


150 гр. орехи

100 гр. шоколад
2 суп.л. грис
кора от лимон

За поливане:

краве масло и малко олио

За сиропа:


2 ч.ч. вода

1 ч.ч. захар
кора от лимон
есенция ром

Приготвяне:


За сиропа: Водата и захарта се кипват.Оставя се да се охлади,добавят се лимоновите кори и есенцията.

За плънката: В купа се смесват натрошените орехи,настърган шоколад,кора от лимон и грис.
В намаслена тава се слага кора,поръсва се с газ. вода,няколко лъжици плънка и се повтаря до изчерпване на продуктите ,като се завърши с кора.
Залива се със сгорещената мазнина и се пече до златисто.После зе залива,докато е още горещо с
охладения сироп.Отгоре се покрива с фолио.Престоява 1 нощ.