Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 2 април 2013 г.

Чушки пълнени с боб

Продукти:

1/2 кг. боб

сол
сухи чушки (слагат се във вода ,за да омекнат)
3-4 глави лук
1-2 ч.л. червен пипер
чубрица
джоджен
черен пипер
зелев сок (или вода)
олио

Приготвяне:


Боба се сварява със сол (като се внимава да не се превари,защото ще се пече),и се изцежда от водата.Отделно се запържва лука нарязан на ситно,като омекне се прибавя червения пипер и се маха от огъня.Боба се смесва с лука и другите подправки.Разбърква се добре.Чушките (се изцеждат от водата) се пълнят и се редят в намазнена тава.Заливат се със зелев сок  (вода),отгоре се поливат с малко олио.Пече се ,докато изври водата и остане на мазнина.