Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 2 април 2013 г.

Пълнени постни тиквички

Продукти:

1 кг. тиквички

2 глави лук
1/2 ч. олио
1 к.ч. ориз
домати - нарязани на ситно
2-3 моркова - рендосан
червен пипер
черен пипер
сол на вкус
магданоз
копър

Приготвяне:


Тиквичките се издълбават.Издълбаното се нарязва на ситно.Лука и моркова се изпържват в олиото,прибавя се ориза и се пържи,прибавя се нарязаната тиквичка,накрая се прибавят подправките,домата и малко вода.След като набъбне ориза се сваля от огъня и се слага нарязан

магданоз и копър и се пълнят тиквичките.Пече се в загрята фурна,към края се прави заливка и се допича до златисто.
Заливка: Запържва се 1 равна суп.л. брашно в много малко олио и се прибавя 1 1/2 ч. кисело мляко,разбито с 2-3 яйца и сол на вкус.