Продукти:
1 кг. тиквички 2 глави лук 1/2 ч. олио 1 к.ч. ориз домати - нарязани на ситно 2-3 моркова - рендосан червен пипер черен пипер сол на вкус магданоз копър
Приготвяне:
Тиквичките се издълбават.Издълбаното се нарязва на ситно.Лука и моркова се изпържват в олиото,прибавя се ориза и се пържи,прибавя се нарязаната тиквичка,накрая се прибавят подправките,домата и малко вода.След като набъбне ориза се сваля от огъня и се слага нарязан магданоз и копър и се пълнят тиквичките.Пече се в загрята фурна,към края се прави заливка и се допича до златисто. Заливка: Запържва се 1 равна суп.л. брашно в много малко олио и се прибавя 1 1/2 ч. кисело мляко,разбито с 2-3 яйца и сол на вкус.