Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 18 януари 2014 г.

Рошковци

Продукти за около 20 бр.:


  • 200гр. кашкавал
  • 200 гр. шунка
  • 200 гр. кисели краставички (5-6 малки)
  • 1 голям сварен картоф
  • 1 яйце

за панировката: 

  • около 100гр. корнфлейкс и 100гр. галета
  • 3 яйца
  • олио или мазнина за пържене - маслена баня

Приготвяне:




  1. Картофа се бели, нарязва на четири и вари в микровълновата или в обикновена тенджера (което е по-бавно), а можеи готово картофено пюре - 3-4 с.л.
  2.  Кашкавала се настъргва на ситно ренде.
  3.  Шунката и краставичките се нарязват на ситно.

  4.  Намачка се сварения картоф, прибавят се шунката, кашкавала, краставичките и яйцето.
  5. Омесва се добре с ръка.
  6.  Корнфлейкса се намачва добре в хартия с бутилка или точилката така, че да стане колкото оризови зърна и се смесва с галетата. 

  7.  От сместа се взема по една лъжица и с мокри ръце оформя топче, малко по-голямо от топче за пинг-понг
  8.  Потапя се в разбитите яйца, след това в корна и овалва добре така, че да полепне по него.
  9.  Нареждат се на свежо фолио или голяма чиния.
  10.  Когато всички са готови започват да се пържат в загрятата през това време мазнина - поне 3-4 см. Не се пълни съда с тях, за да могат да се въртят - сами се обръщат, много бързо се пържат - по минута.
  11.  Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят.
  12.  Вкусни са както топли, така и студени.

  13. Подхождат си с  млечно-чеснов сос .