~ 100 гр.орехови ядки
100 млолио
2 с.л.какао
1 ч.л.сода бикарбонат
200 гр.краве кисело мляко
300 гр.брашно тип 500
200 гр.захар
2 бр.яйца
Приготвяне:
- Разбивате яйцата със захарта, до получаване на бял пухкав крем. Добавяте олиото и киселото мляко, като предварително сте угасили в него содата.
- Разбърквате добре и накрая прибавяте пресятото брашното с бакпулвера,какаото. Разбъркайте с шпатула, докато се поеме брашното, прибавете и орехите.
- Готовата смес изсипете в тава, която предварително сте намазнили и набрашнили. Печете в предварително загрята фурна на 200 С, до готовност.
- За глазурата са ви необходими:
- 5 с.л. вода
- 6 с.л. захар
- 2 с.л. какао
- 1 пакетче краве масло (125гр.)
- (може и 1/2)
- Сложете маслото да се разтопи, смесете захарта, какаото и водата в купичка, до получаване на хомогенна смес, и сложете при маслото.
- Достатъчно е да се смесят всички продукти и да се стопи захарта. След като е готова глазурата, докато е още топла, залейте изстиналия сладкиш. Може да поръсите с ядки.