Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 21 януари 2014 г.

Сладкиш "Негърче"






ПРОДУКТИ:









Приготвяне:


      • Разбивате яйцата със захарта, до получаване на бял пухкав крем. Добавяте олиото и киселото мляко, като предварително сте угасили в него содата. 
      • Разбърквате добре и накрая прибавяте пресятото брашното с бакпулвера,какаото. Разбъркайте с шпатула, докато се поеме брашното, прибавете и орехите. 
      • Готовата смес изсипете в тава, която предварително сте намазнили и набрашнили. Печете в предварително загрята фурна на 200 С, до готовност.

      • За глазурата са ви необходими:
      • 5 с.л. вода
      • 6 с.л. захар
      • 2 с.л. какао
      • 1 пакетче краве масло (125гр.)
      • (може и 1/2)
  • Сложете маслото да се разтопи, смесете захарта, какаото и водата в купичка, до получаване на хомогенна смес, и сложете при маслото.
      • Достатъчно е да се смесят всички продукти и да се стопи захарта. След като е готова глазурата, докато е още топла, залейте изстиналия сладкиш. Може да поръсите с ядки.