Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 21 януари 2014 г.

Кокосов сладкиш с шоколадова глазура

Кокосов сладкиш с шоколадова глазура - снимка на рецептата

Продукти:

  • 125 г масло
  • 3 ч.ч. пудра захар
  • 240 г кокосови стърготини
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • яйца
  • 100 г натурален шоколад
  • 3 с.л. какао

Приготвяне:

Маслото , половината от пудрата захар, кокосовите стърготини , брашното  и белтъците, разбити на сняг, се разбъркват добре. Полученото тесто се изсипва в намаслена тава и се пече около 25 минути на 190-200 градуса. Готовността на печивото се проверява по метода на сухата клечка. След като се опече, се залива с шестте жълтъка, смесени с останалата пудра захар, какаото  и разтопения натурален шоколад . Сладкишът се оставя да се охлади и се поднася.