Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 18 януари 2014 г.

Селски тутманик








Продукти:

ЗА ТЕСТОТО
около 500 гр. пресято брашно
1/2 кубче мая за хляб
1 ч.л сол
1 ч.л. захар
вода  или прясно мляко
/за замесване/

ЗА ПЛЪНКАТА
около 300 гр. кр. сирене
3-4 яйца

За намасляване
равни части олио и св. мас 
/кр. масло/



Приготвяне:

Замесва се тесто от брашното,натрошената мая,солта,захарта с вода /или пр. мляко/.Оставя се да втаса на топло покрито с кърпа.
Тестото се разделя на три части и се залива с предварително разтопената мазнина и се оставя да втаса на топло покрито с кърпа.
За плънката яйцата се разбиват леко и сиренето се натрошава.
Всяко от намазнените  парчета тесто се разточва на кора  /около 1-2 см./ и се слага от плънката,
след което се навива на руло.Така се прави и с останалите части тесто.
Всяко от рулата се нарязва на парчета,които се редят в тава покрита с хартия за печене с отрязаната част нагоре.Ако е останала плънка се разпределя отгоре и се залива с останалата мазнина.Оставя се да втаса на топло.Пече се в умерена фурна до златисто-червена кора.
След като се опече се завива в кърпа,за да омекне.



1.2.



3.                                                                                  4.