200 шоколад 90 гр. масло 110 гр. захар 3 яйца 2 ванилии 210 гр. брашно 20 гр. какао 1/2 ч.л. бакпулвер щипка сол пудра захар за овалване
Приготвяне:
Разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня.
Отместете от котлона и охладете, добавете захарта. Разбъркайте всичко за да се стопи захарта и започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате с миксер и накрая прибавете ванилиите.
В отделна купа смесете брашното, солта, какаото и бакпулвера.
Разбъркайте и пресейте всичко.
Така готовата смес прибавете към шоколадовата маса, разбъркайте за да се смесят добре.
Така готовото тесто покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника поне за 1 час.
Подгответе тава с хартия за печене.
От тестото оформете не много големи топки с диаметър около 2,5 см., оваляйте бисквитките в пудра захар, така че да се покрият хубаво.
Подредете ги на разстояние една от друга, защото при печенето се разливат малко.
Пекат се 10-15 мин в предварително загрята фурна на 160 гр.