Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 12 януари 2014 г.

Шоколадови бисквити "Трюфел"




Продукти:
                                                          
200 шоколад
90 гр. масло
110 гр. захар
3 яйца
2 ванилии
210 гр. брашно
20 гр. какао
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
пудра захар за овалване



Приготвяне:






  1. Разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня.
  2. Отместете от котлона и охладете, добавете захарта. Разбъркайте всичко за да се стопи захарта и започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате с миксер и накрая прибавете ванилиите. 
  3. В отделна купа смесете брашното, солта, какаото и бакпулвера. 
  4. Разбъркайте и пресейте всичко. 
  5. Така готовата смес прибавете към шоколадовата маса, разбъркайте за да се смесят добре. 
  6. Така готовото тесто покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника поне за 1 час. 
  7. Подгответе тава с хартия за печене. 
  8. От тестото оформете не много големи топки с диаметър около 2,5 см., оваляйте бисквитките в пудра захар, така че да се покрият хубаво. 
  9. Подредете ги на разстояние една от друга, защото при печенето се разливат малко. 
  10. Пекат се 10-15 мин в предварително загрята фурна на 160 гр. 
  11. Охладете добре и можете да съхранявате в кутия.