Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 22 януари 2014 г.

Крем-кафе с мляко




Продукти:

  • 400 мл. дълго кафе/2 чаши/,
  • около 30 гр. тъмна захар/може и обикновена/,
  • 9 листа желатин -18 гр.,
  • 200 мл. прясно мляко /1 чаша/,
  • 1 пръчица ванилия,
  • парченца шоколад за украса



Приготвяне: 
Загряваме свареното дълго кафе и прибавяме 6 листа предварително накиснат в малко вода желатин.
Разбъркваме добре със захар на вкус.
Разпределяме кафето в четири стъклени чаши и оставяме в хладилника да стегне/Това става за не повече от час/.
През това време слагаме пръчицата ванилия/или ван.захар/ в млякото,да се ароматизира .
Загряваме го и прибавяме към него останалите 3 листа желатин/предварително накиснати в малко мляко/.
Разбъркваме със захар на вкус.
 Когато сместа се охлади напълно я наливаме върху вече желираното кафе и отново оставяме чашките в хладилника за още един час .
Сервираме с парченца шоколад.
/идея от исп. сп. “Comer bien “/