Необходими продукти:
кора от портокали, добре измити
1 ½ ч.ч. захар
1 к.л. лимонова киселина
150 мл вода
шушулка ванилия
/съотношението на корички,
захар и вода трябва да бъде 1:1:1/
Начин на приготвяне:
Портокалите се белят с картофобелачка.
Корите се режат на ситни кубчета.
Варят се 5 минути. Водата се излива.
Действието се повтаря 3-4 пъти, за да излезе горчивината.
Сипва се вода, колкото да покрие корите.
Добавя се захарта /ако има нужда се добавя още/.
Бърка се до сгъстяване на тих огън.
Добавя се ванилията.
На края се прибавя се лимоновата киселина.
Оставя се още малко на котлона.
Горещото сладко се сипва в измит и подсушен буркан с винтова капачка.
Обръща се обратно.
Съхранява се на хладно.