Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 22 януари 2014 г.

"ЧАТАЛ ТАТЛЪСЪ" - /турски сиропиран сладкиш / - I вид

ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО: 

източник-тук


  • 1 ч.ч.кисело мляко,
  • 1/2 ч.ч.олио,
  • 2 яйца,
  • 1 бакпулвер,
  • ванилия,
  • щипка сол,
  • брашно-колкото 
  • поеме за меко тесто
  •  /около 5 ч.ч./,
  • олио за пържене 


 ЗА СИРОПА:

  • 3 ч.ч.вода,
  • 2 ч.ч.захар,
  • ванилия,
  • сока на един лимон

ПРИГОТВЯНЕ : 


  1. Приготвям първо сиропа и го оставям да се охлади напълно.
  2. От продуктите замесвам меко тесто,което разделям на две топки.
  3. Всяка топка разточвам на правоъгълен лист,който нарязвам на ленти с ширина 1 см.
  4. Поставям вилица в легнало положение и около нея навивам тестената лента с въртеливи движения на вилицата.
  5. Изпържвам до златисто в повечко олио,изваждам ги и веднага ги слагам в студения сироп.
  6. Лентите нетрябва да са много дълги,за да неостанат сурови вътре.
  7. Поръсвам с кокосови стърготини или шоколадови пръчици.