Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 18 януари 2014 г.

Овчарски тутманик

Необходими продукти:

3 яйца, допълнително 1 яйце за намазване на тестото
200 г кисело мляко 
200 г натрошено сирене
1 ч. л. хлебна сода
500 г брашно
100 мл олио или масло
щипка сол

Приготвяне:

Пресяваме брашното. Разбиваме трите яйца. Содата кипваме в киселото мляко, добавяме сместа при яйцата, а след това и олиото. Прехвърляме сместа при брашното, добавяме щипка сол. Бъркаме с лъжица, не се налага месене с ръце. Добавя се сиренето. Изсипва се в намаслена тавичка. Разбиваме последното яйце и го изливаме отгоре, добавят се парчета масло по желание, за да се разтопят при печенето. Фурната се загрява предварително на  220 градуса. Печенето отнема 30 минути приблизително.

тук