Необходими продукти:
3 яйца, допълнително 1 яйце за намазване на тестото
200 г кисело мляко
200 г натрошено сирене
1 ч. л. хлебна сода
500 г брашно
100 мл олио или масло
щипка сол
Приготвяне:
Пресяваме брашното. Разбиваме трите яйца. Содата кипваме в киселото мляко, добавяме сместа при яйцата, а след това и олиото. Прехвърляме сместа при брашното, добавяме щипка сол. Бъркаме с лъжица, не се налага месене с ръце. Добавя се сиренето. Изсипва се в намаслена тавичка. Разбиваме последното яйце и го изливаме отгоре, добавят се парчета масло по желание, за да се разтопят при печенето. Фурната се загрява предварително на 220 градуса. Печенето отнема 30 минути приблизително.
тук