Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 21 януари 2014 г.

Сладкиш с кокосови топки и шоколад

тук
Продукти за топчетата:

  • 250 г извара
  •  2 жълтъка
  • 50 г кокосови стърготини
  • 50 г захар
  • 3 равни с.л. нишесте


ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:



  • 4 яйца
  • 60 г захар
  • 50 г шоколад/ аз ползвах натурален/
  • 2 равни с.л. брашно
  • 2 равни с.л нишесте
  • 3 с.л.какао
  • 1 бакпулвер
  • като добавка 2 ванилии от мен
  • щипка сол-  не сложих


ПРОДУКТИ ЗА ГЛАЗУРАТА:



  • 120 мл прясно мляко
  • 50 г захар
  • 50 г краве масло
  • 100 г шоколад/ отново ползвах натурален/


 Омесих  добре изварата със захарта, 
жълтъците, кокоса и нишестето.Оформих еднакви
 топчета с големина 
на орех и ги наредих на еднакво разстояние  едно 
от друго в правоъгълна 
тавичка, която застлах с пекарска хартия.



 Тестото приготвих като разбих белтъците на сняг.
 Към тях чрез леко бъркане с дървена лъжица 
добавих захарта и разбитите жълтъци.
 Сложих стопения шоколад, брашното, нишестето, 
бакпулвера, какаото и ванилиите. Изсипах полученото
 тесто върху кокосовите топчета.

 Изпекох  сладкиша в предварително нагорещена на 
180 градуса фурна в продължение на ОКОЛО 
30 минути.
За проверка на готовност боцках с клечка за зъби.

 За глазурата кипнах посочените продукти и варих 
шоколадовата смес до напълно разтопяване и
 смесване на продуктите и до леко сгъстяване.
Залях сладкиша и го оставих 24 часа, за да
 устои и стане по- вкусен.