тук |
Продукти за топчетата:
- 250 г извара
- 2 жълтъка
- 50 г кокосови стърготини
- 50 г захар
- 3 равни с.л. нишесте
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
- 4 яйца
- 60 г захар
- 50 г шоколад/ аз ползвах натурален/
- 2 равни с.л. брашно
- 2 равни с.л нишесте
- 3 с.л.какао
- 1 бакпулвер
- като добавка 2 ванилии от мен
- щипка сол- не сложих
ПРОДУКТИ ЗА ГЛАЗУРАТА:
- 120 мл прясно мляко
- 50 г захар
- 50 г краве масло
- 100 г шоколад/ отново ползвах натурален/
Омесих добре изварата със захарта,
жълтъците, кокоса и нишестето.Оформих еднакви
топчета с големина
на орех и ги наредих на еднакво разстояние едно
от друго в правоъгълна
тавичка, която застлах с пекарска хартия.
жълтъците, кокоса и нишестето.Оформих еднакви
топчета с големина
на орех и ги наредих на еднакво разстояние едно
от друго в правоъгълна
тавичка, която застлах с пекарска хартия.
Тестото приготвих като разбих белтъците на сняг.
Към тях чрез леко бъркане с дървена лъжица
добавих захарта и разбитите жълтъци.
Към тях чрез леко бъркане с дървена лъжица
добавих захарта и разбитите жълтъци.
Сложих стопения шоколад, брашното, нишестето,
бакпулвера, какаото и ванилиите. Изсипах полученото
тесто върху кокосовите топчета.
бакпулвера, какаото и ванилиите. Изсипах полученото
тесто върху кокосовите топчета.
Изпекох сладкиша в предварително нагорещена на
180 градуса фурна в продължение на ОКОЛО
30 минути.
180 градуса фурна в продължение на ОКОЛО
30 минути.
За проверка на готовност боцках с клечка за зъби.
За глазурата кипнах посочените продукти и варих
шоколадовата смес до напълно разтопяване и
смесване на продуктите и до леко сгъстяване.
шоколадовата смес до напълно разтопяване и
смесване на продуктите и до леко сгъстяване.
Залях сладкиша и го оставих 24 часа, за да
устои и стане по- вкусен.
устои и стане по- вкусен.