Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 15 февруари 2014 г.

Пица от сърце




Продукти:

Тесто за пица

за "връзката" -
 зелено песто (тук е босилек) и кашкавал
 (или ситно нарязани зелени подправки),орихи,чесън

за гарниране на пицата: 
шунка, кашкавал, маслини, доматен сос /лютеница/, риган, чубрица
сирене и т.н.

Приготвяне:

  1. Разточва се кора, с дебелина по желание.   
  2.  Изрязва се форма на сърце. 
  3.  Премества се в тава (намаслена, или на хартия за печене. 
  4.  Останалото тесто се омесва отново и разточва на дълга кора, дебела 4-5 мм. 
  5.  Срязва  се по дължината на две равни части. 
  6. Едната се намазва с пестото  и поръсва с настърган кашкавал. 
  7.  Другата лента се поставя върху нея и притиска с ръка. 
  8. Трябва да се получи с ширина около 2 см. 
  9. Усукват се и се поставят плътно по ръба на изрязаното сърце. 
  10.  Вътрешността се намазва с доматен сос, или кетчуп; поръсва се с подправките и обилно с настърган кашкавал. 
  11. Следва подреждането отгоре - по края резенчета домати (големината на които зависи от големината на пицата), ред маслини, шунката.
  12. Най-"главното" е всеки ред да бъде във вид на сърце. 
  13. Пече се.