Продукти:
1 Тесто за пица
за "връзката" -
зелено песто (тук е босилек) и кашкавал
(или ситно нарязани зелени подправки),орихи,чесън
за гарниране на пицата:
шунка, кашкавал, маслини, доматен сос /лютеница/, риган, чубрица
сирене и т.н.
Приготвяне:
- Разточва се кора, с дебелина по желание.
- Изрязва се форма на сърце.
- Премества се в тава (намаслена, или на хартия за печене.
- Останалото тесто се омесва отново и разточва на дълга кора, дебела 4-5 мм.
- Срязва се по дължината на две равни части.
- Едната се намазва с пестото и поръсва с настърган кашкавал.
- Другата лента се поставя върху нея и притиска с ръка.
- Трябва да се получи с ширина около 2 см.
- Усукват се и се поставят плътно по ръба на изрязаното сърце.
- Вътрешността се намазва с доматен сос, или кетчуп; поръсва се с подправките и обилно с настърган кашкавал.
- Следва подреждането отгоре - по края резенчета домати (големината на които зависи от големината на пицата), ред маслини, шунката.
- Най-"главното" е всеки ред да бъде във вид на сърце.
- Пече се.