- 1 Тесто
- мазнина
- около 200 гр. сирене
- 2 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
Приготвяне:
Тестото се разделя на 5 топчета и се слага в съд с мазнина да се отпусне.
През това време се приготвя плънката ,като сиренето се натрошава и се разбърква
с яйцата и млякото /не трябва да се разбива много за да не се оводни/.
След ,като тестото се отпусне се взима едно топче и се разточва или дърпа с ръце внимателно от всички страни,за да стане максимално тънка кора.Отгоре се намаслява и се слага от плънката.
Навива се на руло,като не се стяга.
Така се правят и останалите топчета.
Първата кора се навива на охлювче и се слага в тава с хартия за печене,а останалите покрай него без да се усукват.
Оставя се да втаса и се изпича в загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар