Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 2 март 2014 г.

Пилешко с доматен сос на фурна








Продукти:


  • 2-3 пилешки бутчета* 
  • 1 консерва цели домати
  • 1 голяма гл. лук 
  • 1 брой дафинов лист
  • 5-6 силидки чесън 
  • 1 равна с.л. червен п.
  • 1 ч.л. захар
  • босилек,мащерка
  • черен п.,сол на вкус

*пилешкото може да се замени  със свинско



Приготвяне:


  1. Пилешките бутчета се измиват и нарязват на порции.
  2. Лука се нарязва на ситно и се запържва,след което се добавя месото,слага се        даф. лист и се покрива с капак,докато побелее месото.
  3. След като лука омекне се поръсва с червения пипер и се бърка                  непрекъснато,за около 10-20 сек. и веднага се изсипват доматите,захарта и чесъна,небелен.
  4. Поръсва се с босилека,мащерката,черния пипер,солта.
  5. Разбърква се хубаво и се прехвърля в тавичка.
  6. Пече се до готовност.
  7. Може да се поръси с нарязан на ситно магданоз.

  8. За гарнитура се сервира  варен ориз.



Варен ориз

  • 1 част ориз (паста орзо)
  • 3 части вода
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист

  1. Слагат се ориза и водата в тенджера,заедно със солта,черния пипер и дафиновия лист.
  2. Вари се до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар