- 2-3 пилешки бутчета*
- 1 консерва цели домати
- 1 голяма гл. лук
- 1 брой дафинов лист
- 5-6 силидки чесън
- 1 равна с.л. червен п.
- 1 ч.л. захар
- босилек,мащерка
- черен п.,сол на вкус
*пилешкото може да се замени със свинско
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват и нарязват на порции.
- Лука се нарязва на ситно и се запържва,след което се добавя месото,слага се даф. лист и се покрива с капак,докато побелее месото.
- След като лука омекне се поръсва с червения пипер и се бърка непрекъснато,за около 10-20 сек. и веднага се изсипват доматите,захарта и чесъна,небелен.
- Поръсва се с босилека,мащерката,черния пипер,солта.
- Разбърква се хубаво и се прехвърля в тавичка.
- Пече се до готовност.
- Може да се поръси с нарязан на ситно магданоз.
- За гарнитура се сервира варен ориз.
Варен ориз
- 1 част ориз (паста орзо)
- 3 части вода
- сол на вкус
- черен пипер
- дафинов лист
- Слагат се ориза и водата в тенджера,заедно със солта,черния пипер и дафиновия лист.
- Вари се до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар