Червена леща |
Национална храна в Турция, Русия, Индия. Много е популярна в арабските страни.
Подправки за червена леща
Комбинира се чудесно с чесън, кимион, кориандър, куркума, чубрица, заатар, чили, кайенски пипер, къри.
Много полезна заради съдържанието на протеини, желязо, фибри, минерали, а също така и фолиева киселина.
Продукти:
- 1 ч.ч. червена леща
- 1 морков,нарязан на ситно
- 1 червен зрял домат,нарязан на парченца
- 4-5 суп.л. олио
- сол на вкус
- черен пипер
- куркума
- кориандър
- няколко листа пресен босилек-нарязани на ситно
Приготвяне:
- В тенджера се налива един литър ,като заври се прибавя моркова,олиото.
- След 5-6 мин. се прибавя и лещата.
- След още 10-на мин. се прибавят подправките и домата и се посолява.
- Оставя се още 5 мин. и се поръсва с босилека.
Точно му е сезона на тези вкусни супички. Твоята е страхотна. Приятна вечер!
ОтговорИзтриване