Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 25 септември 2014 г.

Супа от червена леща с домати







Червена леща
Червената леща е един много вкусен, полезен и бърз за приготвяне продукт. 
Национална храна в Турция, Русия, Индия. Много е популярна в арабските страни.


Подправки за червена леща
Комбинира се чудесно с чесън, кимион, кориандър, куркума, чубрица, заатар, чили, кайенски пипер, къри.
Много полезна заради съдържанието на протеини, желязо, фибри, минерали, а също така и фолиева киселина. 


Продукти:

  • 1 ч.ч. червена леща
  • 1 морков,нарязан на ситно
  • 1 червен зрял домат,нарязан на парченца
  • 4-5 суп.л. олио
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • куркума
  • кориандър
  • няколко листа пресен босилек-нарязани на ситно


Приготвяне:

  1. В тенджера се налива един литър ,като заври се прибавя моркова,олиото.
  2. След 5-6 мин. се прибавя и лещата.
  3. След още 10-на мин. се прибавят подправките и домата и се посолява.
  4. Оставя се още 5 мин. и се поръсва с босилека.

1 коментар:

  1. Точно му е сезона на тези вкусни супички. Твоята е страхотна. Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване