Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
Пиле с ориз на фурна
Класика!
Продукти:
- 3 пилешки бутчета
- 1 голяма глава лук
- 1-2 моркова
- около 1 ч.ч. ориз
- сол на вкус
- олио
- счукан черен пипер
- вода /пилешки бульон/
- домати от консерва /по желание/
Приготвяне:
- Месото се измива и нарязва на порции,слага се в тенджера с вода и се кипва за около 20 мин.
- В тиган с малко олио се задушават лука и моркова нарязани на ситно,докато омекнат.
- Прибавя се ориза,запържва около 1-2 мин.,подправя се със сол и черен пипер.
- В тавичка се нареждат пилешкото и се изсипва ориза,долива се с бульон да го покрие и се пече,докато ориза омекне и до златиста коричка на пилето.
- Към края се слага домат от консерва /по желание/ и се допича.
Класика, класика, ама вкусна:). ЧУдесно е! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТака е,благодаря ти!
ОтговорИзтриване