*за шоколадов крем,прибавете няколко супени лъжици течен шоколад Приготвяне: 1. В купа се разбиват млякото,маслото,маята,яйцето,захарта,солта и постепенно се прибавя брашното. 2. Замесва се меко и еластично тесто,което се оставя да втаса,докато удвои обема си. 3. След това се разточва на лист с дебелина около 0.8 см. и с чаша се изрязват кръгове.
4. Оставят се да втасат и се пържат в загрята мазнина,докато се надигнат и станат златисти. 5. Готовите понички се пълнят с крем. 6. Крема се приготвя,като в купа се разбиват яйцето,захарта,брашното и половината мляко. 7. Останалото мляко се загрява на котлона и на тънка струя се прибавя яйчената смес. 8. Бърка се до сгъстяване. 9. Подправя се с маслото,ароматизира се с ванилия и пожелание се прибавят няколко лъжици течен шоколад.
Чудни, много обичаме понички. Тези са страхотни! Поздрави!
ОтговорИзтриване