Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 15 декември 2014 г.

Пиле жулиен



Няма как да не приготвя и аз тази вкусотия ,която стана толкова популярна в кулинарна група.
Приготвя се много лесно и бързо.


Продукти:за 2 порции:


  • 250 гр. пилешко филе-нарязано на ивици
  • 100-150 гр. кисели краставички*-на кръгчета
  • 70-80 гр. топено сирене                   
  • 125 мл. готварска сметана**           
  • 100-200 гр. гъби-на филийки
  • 70-80 мл. бяло вино***
  • олио
  • босилек-сушен
  • мащерка-сушена
  • счукан черен пипер
  • сол на вкус



Приготвяне:

  1. Пилешкото се запържва,прибавят се гъбите и краставичките,посолява се.
  2. След ,което се слага виното и щом поизври течността се прибавят босилека,мащерката и пипера.
  3. Накрая се прибавят сиренето и сметаната и се оставя на котлона за кратко ,докато се сгъсти.
  4. Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.



Може да се замести с:

* зелен домат от туршия
** заквасена сметана
*** червено вино

2 коментара: